Redni ciklus seminarjev

  
Z novim triletnim podiplomskim izobraževanjem in usposabljanjem, ki je namenjeno zdravnikom, zobozdravnikom ter študentom zadnjih letnikov medicinske fakultete, smo začeli 29. novembra 2014.

 
Zakaj se zdravnik odloči za študij homeopatije?
 
Homeopatija nudi zdravniku dodatne terapevtske možnosti pri zdravljenju akutnih in kroničnih bolezni. Zdravnik jo lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji s terapijo šolske medicine. Homeopatski način zdravljenja je edini, kjer zdravilo izbiramo vedno po enakem načelu. Po enakem načelu zdravimo katerokoli bolezen, tudi če se z njo srečujemo prvič. To nam omogoča načelo podobnosti (similia similibus curentur). Homeopatskih zdravil ne predpisujemo na osnovi diagnoze. V homeopatiji ne poznamo specializacij po posameznih področjih, saj je vsakega bolnika treba obravnavati celostno.

 
Zdravnik pri homeopatskem zdravljenju uporablja le homeopatska zdravila v skladu s temeljnimi načeli homeopatije. Homeopatska zdravila so zdravila za uporabo v humani medicini in so določena v Zakonu o zdravilih in v Pravilniku o homeopatskih zdravil za uporabo v humani medicini.
  

Zdravnice in zdravnike, ki vas zanima triletni študij homeopatije, vabimo, da se prijavite na seminarje z elektronsko prijavnico.